5000 бранят Банско от екологичния рекет

Над 5000 души са подписали петиция в защита на Банско „от зелените неправителствени организации“, която е изпратена до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и шефовете на всички парламентарни групи – това съобщават от Националната гражданска коалиция „За да останат хора в България“.

„Докато ние, банскалии, подкрепени от хората от Разлог, Якоруда, Белица, Гоце Делчев, развивахме ски зоната, зелените НПО–та правеха всичко възможно да саботират, да блокират и да разрушат това, което създаваме“, пише в текста.

Подписалите писмото смятат, че е срамно в продължение на 8 години властите у нас да не могат да вземат решение за построяването на втори кабинков лифт в ски зоната над курорта.

„През това време нашите конкуренти от Сърбия, Македония, Румъния, Косово, Чехия изградиха стотици нови съоръжения, лифтове и писти“, припомнят недоволните хора. Те добавят, че концесионерът на зоната „Юлен“ АД е преизпълнил договора с държавата, като за 10 г. е вложил над 3 млрд. лв.

Банскалии желаят дружеството да продължи да развива ски спорта и зимния туризъм, като се противопоставят на варианта концесията да бъде развалена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини