20 месеца условна присъда за ром, ритал и замерял с нож полицаи

Асеновградчанинът Владимир Джамбазов се размина с условна присъда от 20 месеца и 4-годишен изпитателен срок за това, че оказал яростна съпротива на униформени служители на реда от Областна дирекция на МВР-Пловдив при ареста си на 19 март 2016 г.

Ромът от квартал "Лозница" в Асеновград ритал в слабините младши инспектор и командар на специализираната мотогрупа "Сигма" и хвърлил нож по друг полицай в опита си да им попречи да арестуват брат му Михаил. Той пък бил един от групата пияни ромски каруцари, които се държали арогантно и дори посегнали да бият полицаите от автопатрул, който ги спрял за проверка след сигнал, че си устройват гонки с талигите из улиците на града под Асеновата крепост. Полицаите от автопатрула извикали подкрепление и започнали да издирват в ромската махала своите нападатели, но техните роднини превърнали къщите си в барикади и започнали да ги замерват с ножове, брадви, чинии, тенджери и каквото им попадне. В меллето един от полицаите получил лека телесна повреда, рани и отоци, става ясно от съдебно-медицинската експертиза.

Владимир Джамбазов се разминал с условна присъда заради чистото си съдебно минало и след като се признал за виновен. Разследването срещу брат му Михаил Джамбазов и другия най-активен участник в съпротивата срещу полицаите - Вадет Шекерджи, продължава. Двамата са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт срещу тях в Асеновградския районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право