В Пловдив погнаха авторите на обяви, разлепени по стълбове и дървета

В Пловдив погнаха извършителите на нерегламентирано разлепване на обяви по дървета, обществени сгради и осветителни стълбове, за които са предвидени и финансови санкции в общинските наредби.

"Видите ли някой да лепи афиши, обяви или други листовки на нерегламентирани места, веднага звънете на дежурните телефони на ОП "Общинска охрана" - 032/6-166, и на Общинска полиция - 032/630-777", призова директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов. Повод за реакцията му са стотиците новоразлепени обяви извън регламентираните за целта места, като по-голямата част от тях са за ремонти на покриви, а нарушители на правилата са предимно гастрольори от други градове.

Шефът на ОП "Чистота" в Пловдив припомни, че обявената преди 5 години нетърпимост към подобни акции е дала резултати. "Не е случаен фактът, че сме градът с най-чистите осветителни стълбове, но за да се запази тази положителна тенденция е необходимо и съдействието на жителите на Пловдив", допълва Иван Стоянов. Той разпореди на подчинените си да премахнат незабавно всички новопоявяващите се рекламни обяви, разлепени извън разрешените за целта места в шестте района на града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони