Ивайло Калфин: Родителите на деца с увреждания имат основание за претенции

"Родителите на деца с увреждания имат основание за претенции.", заяви по БТВ социалният министър Ивайло Калфин. Той заяви, че се прави всичко възможно парите да се разпределят по най-добрия начин и увери, че Уволненият служител на социалното министерство, който нарече „кухи лейки” майки на деца с увреждания, съжалява за случилото се и сам е поискал да напусне, съобщи още Калфин.

„Приемните родители отглеждат деца, изоставени в домове. Какъв е другият вариант – да върнем децата в домовете ли? Това безплатно ли ще бъде на обществото”, каза Калфин и призова да не се противопоставят родителите на деца с увреждания с приемните семейства.

Социалният министър призна, че служителят, нарекъл майките на деца с увреждания "кухи лейки" е член на АБВ, но категорично отрече той да е политическо назначение. Калфин уточни, че Славчев най-вероятно ще напусне АБВ, но партийната принадлежност няма никакво значение.

„Сигурно служителите от цялата администрация са членове на различни партии, това не е водещо”, изрази мнение Калфин и добави: „В министерството вероятно има хора, които членуват в АБВ, но не ходя да ги питам кой в коя партия членува”.

Относно при получаването на добавките за Великден за пенсионерите Калфин заяви, че за добавките „няма отделна опашка” и парите се получават към априлските пенсии. Той посъветва там, където има възможност, парите да се превеждат по карти, защото това става по-бързо и по-лесно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини