Станишев: Виждам много приказки за реформи, много малко реформи и още по-малко реформи, които са умни

„Това, което виждам, са много приказки за реформи, много малко реформи и още по-малко реформи, които са умни“, заяви пред БТВ бившият премиер и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев по адрес на настоящото правителство.

Според Станишев в здравеопазването цари пълен хаос, всеки ден там има различни послания, намерения, завои. Според него се откроява една негативна посока – ограничаване на публичното и подкрепа на частното, която се изразява в увеличение на финансирането на частните болници от държавата.

"Всеки може да управлява така", каза президента на ПЕС по повод новия 16-милиарден дълг. Настоя, че управлението на настоящето правителство е за сметка на бъдещето на всички българи, защото дългът ще се плаща от всички солидарно.

Не се поколеба да нарече позицията на ДСБ във властта лицемерна. 

Станишев коментира и днешното състояние на БСП. Той вижда съживяване в БСП през последните месеци, но това е недостатъчно и трябва да се търси категорична алтернативност. По думите му интереса към конгреса на БСП от медиите и гражданите означава, че хората имат нужда от промяна и социална държава.

Бившият премиер разказа и за последния си проект в Европейския парламент - т.нар. "План Станишев", разработен от ПЕС, който има 4 основни стълби - младежка заетост, образование, култура, грижа за децата, които да възвърнат вярата на младите хората в Европа. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика