Турски ергени искат Ердоган да им намери невести

Турски мъже призоваха на помощ президента Реджеп Ердоган, за да им помогне да си намерят булки, пише гръцкото издание „Промо тема“, цитирано от БГНЕС.

Мъжете от южното турско село Юзюмлъ издигнаха призив по време на протест с искане жените да останат в селото и да се оженят за тях. Те се обърнаха за помощ към президента Ердоган.

Техните оплаквания са, че последната сватба в селото е била преди девет години, освен това жените все по-често напускали родното населено място в търсене на по-добър живот в големите градове.

Мъжете настояват жените да спрат да отказват на техните предложения за брак. Пред местни медии кметът на Юзюмлъ казва, че в селото живеят 25 ергени на възраст между 25 и 45 години.

„Младите девойки бягат към големите градове, а мъжете трябва да останат и да работят на полето и във фермите", оплака се кметът. Според него това е сериозен социален проблем, с който трябва да се заеме лично президентът Ердоган.

Наскоро в своя реч Ердоган беше казал, че ролята на жените преди всичко е да станат майки. В миналото той често е критикуван за коментарите си, че идеята на жената е да създаде живот, а нейното задължение е да има най-малко три деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл