Розберг кара кола на 46 години

С 13-те милиона евро годишна заплата като пилот на "Мерцедес" и (поне) още толкова приходи от рекламни договори германецът Нико Розберг може да си позволи всяка кола мечта. А на всичкото отгоре има привилегията да кара като служебен автомобил който модел на "Бенц" си пожелае. Любимата му кола обаче не се продава в нито един шоурум, защото не се произвежда повече от четири десетилетия. Розберг е горд собственик на отлично запазено кабрио "Мерцедес SL" с шестцилиндров двигател от 1970-а. Двуместният роудстър със заводско обозначение W 193 е известен като "пагода" заради специфичния вдлъбнат твърд покрив.

Пилотът от "Формула 1" се прехласва по този автомобил в деня на своята сватба, защото откарва с него до църквата съпругата си Вивиан. И толкова го харесва, че скоро си купува добре запазен екземпляр и често го извежда "на разходка" по улиците на Монако, където живее. В гаража му има и чисто нов "Мерцедес GLE купе", с който вози жена си и детето.

Като син на известния шампион Кеке Розберг малкият Нико е закърмен с бързи и хубави коли, но първият му личен автомобил е... VW Golf. Сега той има собствени пари да си купи каквото поиска и следващата му цел е може би най-красивият "Бенц" за всички времена - 300 SL с крилатите врати от 50-те години на миналия век.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили