Осъдиха момиче, помляло лека кола с тесла

Момиче от Лом бе наказано с четири месеца затвор условно заради потрошен жестоко от нея лек автомобил. Девойчето размахало тесла в подкрепа на любимия си при пиянска свада между двама мъже и превърнало колата на другия в куп ламарини. Екшънът се е разиграл в края на октомври 2013 г. в Лом.

Александър А. от София пристигнал със „Ситроен С 4” на гости на приятеля си Иван Г., който живеел с непълнолетната Анита А. в крайдунавския град. Столичанинът носил в багажника си солидно количество алкохол и двамата авери седнали на маса. След безброй тостове и наздравици мъжете се напили, скарали се и се сбили. Иван грабнал брадва и подгонил Александър. Ядосана и уплашена за любимия си, Анита взела тесла, излязла на улицата и замлатила „Ситроена” на госта.

За няколко минути момичето разбило всички стъкла и фарове на колата, потрошило калниците, предния и заден капак, тавана, огледалата, лайсните и дори емблемата на возилото. В края на акцията колата била куп ламарина. Според експерти щетите по автомобила са за 3640 лева.

Пред съда Анита, която вече е навършила пълнолетие, се призна за виновна и се разкая за боя с теслата. По съкратено производство тя получи 6 месеца затвор условно, които бяха намалени на 4 месеца и отложени за 3 години.

„Искам условна присъда, за да замина при мъжа си в чужбина”, каза на магистратите бойната девойка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини