Митничарите на „Капитан Андреево” задържаха 2,5 т контрабандни чушки

Опит за внос на контрабандни чушки предотвратиха митничарите на пункта „Капитан Андреево”. Зеленчукът е открит в камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, съобщи Агенция "Митници".

Пред митническите органи шофьорът е представил документи, според които превозваната стока е 2 960 кутии с пресни домати. Въпреки, че документите са били редовни, камионът е бил селектиран за рентгенова проверка, при която се установило наличието на различна от декларираната стока и съмнение за натоварени повече видове от декларираните. След последвалата физически проверка, митничарите установили, че освен декларираните домати, в камиона са натоварени и 80 каси с общо 2 560 кг пресни чушки, за които не са представени никакви документи.

На шофьора, който е български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и ще му бъде наложена глоба в размер от 100 до 200 процента от митническата стойност на стоката. Нарушителят се е възползвал от правото си на споразумение по образувано срещу него в Митница Бургас административно-наказателно производство и доброволно е заплатил глоба и 25 процента от равностойността на митническата стойност на стоката в размер на 4 523 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право