Трима осъдени за опит за уреждане на мач на младежките национали

Трима души са били признати за виновни от съда заради обещани пари на младежки национали в опит да бъде повлиян резултата на мач с Германия през 2014-та година, предаде БТВ.

Съдът в Ботевград е наложил усложна присъда с три години изпитателен срок и глоба от 1000 лв. на Даниел Гяуров, Марио Филипов и Григор Григоров. Според обвинението на 16-ти юли 2014-та година тримата са се срещнали с двама представители на младежкия национален отбор по футбол на България до 19 години на бензиностанция в Правец, където тимът бил на лагер.

Подсъдимите обещали на играчите по 10 000 евро ако предстоящият мач с Германия на 19-ти юли завърши с три или повече гола. Двубоят е бил част от Европейското първенство в Унгария през 2014-та година под егидата на УЕФА. Мачът завършва 3-0 за Германия.

Двамата национали отказали да приемат парите, но опитите на подсъдимите да ги убедят продължили. В крайна сметка младежите разказали на треньорите за случая и след това уведомили полицията.

В хода на разследването са иззети видеозаписи от охранителните камери на бензиностанцията, които да докажат срещата между двете страни. Според данни на досъдебното производство футболната среща е била включена в програмата на няколко букмейкърски къщи.

Присъдата на тримата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право