Фейсбук къта тайна папка със съобщения, които никой не чете

Facebook има тайна папка, пълна със съобщения, които според него потребителите не искат да виждат.

Миналата година Facebook поднови своята система за съобщенията, която категоризираше съобщенията на такива, които хората искат да видят - "Входящи" и "Други". Вместо това компанията въведе нова опция "Покана за съобщение", която позволява на непознати да се свържат с потребителите.

Но все още има папка, която не позволява на потребителите да виждат всяко съобщение, което е било изпратено до тях. Скритите съобщения се съхраняват в папка, която се нарича "Филтрирани покани за съобщения" и по името се разбира, че използва технология, която скрива съобщенията, които мисли, че потребителите не искат да четат.

Можем да открием тази папка като влезем в Messenger, после избираме менюто "Настройки", после влизаме в "Хора", после от менюто "Покани за съобщения" избираме опцията "Покажи филтрираните покани за съобщения".

В по-голяма част от случаите програмата засича спам, така че в тази папка предимно може да намерите реклами или плашещи произволни съобщения.

Но някои от потребителите са съобщили за липсваща информация за смъртни случаи и други важни събития.

Facebook получи критика за това, че филтрира съобщенията и, че не е дадено точно обяснение за това как да ги открият. Хората са се оплакали, че са пропуснали информация дори за смъртта на приятели.

Потребител в Twitter Британи Найт споделя, че е загубила паролата си и след като някой човек я е открил и се е опитал да й я върне чрез Facebook, съобщението му е било филтрирано и той не е могъл да се свърже с нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии