Забраниха квартал и пазар за син бияч в Шумен

Шуменец, който биел баща си, беше отстранен от съвместно обитаваното жилище, заради домашно насилие. Районният съд в Шумен постановява закрилата за 75-годишния Б.П. за период от 3 месеца. През това време синът побойник Петър П. няма да приближава не само жилището, но и квартал "Пети полк", където е блокът. Забраната се отнася и за Кооперативния пазар в Шумен, където бащата обичал да ходи на пазар и раздумка. Синът е наказан и с 200 лв. глоба, както и да плати 400 лв. деловодни разноски на баща си.

До разрива межу баща и син се стигнало, когато на 3 март пияният мъж се надхвърлил върху родителя си с физическа сила. Пенсионерът решил да се освидителства от тормоза и според експертизата по шията му имало множество кръвонасядания, имал травми по гърдите и лявата ръка. Това не било първото изстъпление на сина и бащата решил да се жалва. Делото не било уважено от сина, той не подал и писмен отговор.

Заповедта за наложените мерки подлежи на незабавно изпълнение, а полицейските органи ще следят за това. Синът може да обжалва решениетото пред окръжния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони