Те никога няма да бъдат сами

От такъв концерт всеки може да изтръпне!

Около 66 000 в един глас пеят "Вие никога няма да сте сами". Една стара песен, превърнала се в най-известния футболен хит. Пеят феновете и на "Борусия" (Дортмунд), и на "Ливърпул". В четвъртък вечер я пяха заедно. Пяха я и заради един човек.

Юрген Клоп не е най-успелият треньор в света, но изглежда най-обичаният. В целия свят. "Те не трябва да празнуват завръщането ми, защото съм от друг отбор", каза преди двубоя германецът. Не би. Още на терена го посрещна бившият му шеф Ханс-Йоаким Вацке, дойде и наследникът Томас Тухел. Прегръдки и сълзи по трибуните. Клоп махаше и ръкопляскаше. За седем години той превърна "Борусия" не просто в преследвач на "Байерн", а в европейска сила.

Мачът от Лига Европа засенчи драмите в Шампионската лига. Нивото бе страхотно, а резултатът? Това 1:1 бе най-добрият изход, ако трябваше всички са доволни. "Борусия" не разплака Клоп и Клоп не разплака "Борусия". "Следващата седмица "Анфийлд" ще гори", обеща треньорът.

Когато Клоп бе треньор на "Борусия", шест години обожаваше вратаря Роман Вайденфелер. В последния си сезон обаче го прати на пейката. Стражът му показа, че не е било заслужено. Вече на 35 години, Вайденфелер бе наречен Титанът от германската преса за уникалните си спасявания. Особено през второто полувреме, когато за 30 секунди отрази 3 удара на "Ливърпул". Провали се само при удар на Дивок Ориги в 36-ата минута, когато англичаните поведоха. Капитанът на "Борусия" Матс Хумелс, друго откритие на Клоп, изравни в 48-ата с глава. Ориги се оказа 9-ият голмайстор за "Ливърпул" в кампанията Лига Европа този сезон. В 11 мача "червените" са вкарали обаче едва 11 гола.

Странно обаче, точно Вайденфелер не участва в играта на сълзи с Клоп. "Мислех само за мача, а не дали ще поздравя треньор на гостуващия тим - каза стражът. - Сега мисля само за "Анфийлд"."

"Роман пази фантастично", джентълменски рече Клоп, който шест години държеше Вайденфелер като свой №1.

Горчилка остана в "Ливърпул" не от резултат или обстановка, а от контузията на своя лидер Джордан Хендерсън. Капитанът е със съмнение за скъсана връзка на коляното. Освен реванша срещу "Борусия", това може да му коства и участие на Евро 2016. Заради фрактура на крака Хендерсън не игра дълго време през есента.

Германия пък се радва, че в ранглистата на УЕФА вече е сигурно на второ място след Испания. Отборите от Бундеслигата спечелиха точки, колкото за целия минал сезон. А в играта са още "Байерн" и "Волфсбург" в Шампионската лига, както и "Борусия" в Лига Европа.

Другия четвъртък "Анфийлд" наистина ще гори. Хорът, този път основно в червено, отново ще изпълни "Вие никога няма да сте сами". Първо диригенти бяха хората от "Стената на истинската любов", сега ще дойде ред и на червения "Коп". А на терена? Всичко е възможно да се случи. Без да са най-успелите отбори в историята във футбола, "Борусия" (Дортмунд) и "Ливърпул" със сигурност са сред най-обичаните и най-симпатичните. Затова те никога няма да бъдат сами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят