Одобриха инвестиционната програма на Разград за 20 млн. лв.

Снимка: Архив

Одобрена е инвестиционната програма на община Разград по Оперативна програма "Региони в растеж", съобщиха от местната администрация.

В програмата са включени обекти от интегрирания план на стойност 20 млн. лв.

Разград е 17 с одобрена програма от 39 по-големи градове, които са включени в тази процедура.

Програмата в Разград обхваща 7 обекта в различни направления. Първи ще бъдат подадени проектите за обновяване на жилищен комплекс "Орел" и мерките за енергийна ефективност на образователните институции. Те трябва да бъдат входирани до края на май. Очаква се да стартират до края на годината. В образователните институции, детски градини и училища, ще бъдат вложени над 9,8 млн. лв., а в жилищния комплекс близо 6 млн. лв.

През 2017г. е предвидено да стартира изпълнението на проектите за изграждане на Център за работа с деца на улицата, в сградата на бившия ДМСГД, и за социални жилища, които ще бъдат 4 триетажни блокчета. Паралелно ще се извършва реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на библиотека "Боян Пенев", Музикална школа "Илия Бърнев" и Етнографския музей, допълниха от общината.

В случай на освободен ресурс могат да се реализират и обекти, които са в резервния списък на програмата. Тя трябва да бъде изпълнена до 2023г., припомнят от общинската администрация в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони