Соколов и компания удариха шампиона на Турция

Цветан Соколов и турският „Халкбанк” удариха шампиона „Аркас спор” (Измир) с 3:1 (25:20, 20:25, 25:19, 26:24) в първия турнир от финалната четворка на първенството в южната ни съседка. Българският национал игра цял мач, като отбеляза 13 точки, от които 2 аса, 1 блок и 33% ефективност в атака. Най-резултатен за тима бе полският ас Михал Кубяк, реализирал с 3 точки повече - 16. Засега „Халкбанк” е втори в класирането с 4 т. Лидер е „Истанбул” с 5 т., от който „Халкбанк” изненадващо загуби на старта на надпреварата. И тогава Соколов блесна с изявите си. Той бе най-полезен за отбора - заби 23 точки, от които 7 блока.
Снощи Соколов и компания излезе срещу „Фенербахче” в зала “Дуругьол” в Орду.
А в Италия вече са ясни полуфиналните плейофи, в които ще има и българско присъствие. Защитаващият титлата си „Диатек Трентино” (Тренто), воден от Радостин Стойчев, с Матей Казийски и Георги Братоев в състава, ще спори срещу DHL (Модена).


В другия сблъсък лидерът в редовния сезон „Кучине Лубе Банка Марке” (Чивитанова) ще излезе срещу „Сър Сейфти Конад” (Перуджа) с Добромир Димитров в отбора.
Същевременно „Славия” запази шансове за титлата в родното първенство, след като изравни на „Черно море” във финалния плейоф. Във варненската зала „Христо Борисов” „белите” надделяха над домакините с 3:1 (25:22, 25:19, 14:25, 34:32) и резултатът вече е 1:1. В първия мач „Славия” падна със също с 1:3. Решителната трета среща ще се играе в неделя от 18 часа в зала „Панайот Пондалов” в столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт