Обвиниха 24-годишна за шофиране под въздействието на наркотици

Милорад Додик: САЩ финансират неправителствени организации с цел подкопаване на Република Сръбска

Министър Банов покани Детския радиохор на среща в Министерския съвет

ВМРО: Г-н Заев, македонско и българско значат едно и също

6 цилиндъра със славно име 50 години от създаването на едно от най-красивите ферарита

Филип Попов: Службите в България и изпълнителната власт проспаха пирамидата „Олимпик“

Верижна катастрофа на бул. „Иван Гешов” и ул. „Гюешево” в София Един човек е откаран в болница с леки наранявания

Ралица Агайн: Има рискове в сектора на застраховките „Гражданска отговорност“

Русия определи новите санкции на САЩ като безпочвени

Какъв българин ще играе Брус Уилис в следващия “Умирай трудно”?

Тръмп заяви, че е опечален от решението срещу Пол Манафорт

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Гинеколог за смъртта на родилка в Сливен: „Скачане по корема” е невярно твърдение

Мадона се защити от критиките за думите си за Арета Франклин

Срутването на моста в Генуа показа недостатъците на съвременна Италия

В Куклен правят обществено допитване за изграждане на крематориум

Община Куклен възнамерява да проведе обществено обсъждане и допитване до местните жители, относно желанието на частен инвеститор, да преустрои склад за строителни материали в индустриалната зона на града, в инсинератор за човешки тленни останки.

Уведомлението за инвестиционното намерение е постъпило в общината в средата на месец февруари и възбуди силно духовете. В градската управа вече са депозирани писма от фирми в района и от над 200 души, които са решително против изграждането на крематориум край Куклен.

„Община Куклен подкрепя настояването за провеждане на обществено обсъждане и допитване за изграждане на инсинератора. На публично място обявихме въпросното намерение, като спазихме всички законови разпоредби. В законноустановения срок се получиха жалби, които окомплектовахме и изпратихме в РИОСВ за последващо действие“, коментира кметът на Куклен, Мария Белчева.

„Това инвестиционно намерение не успя да ни покаже, че тази инсталация е безвредна. Затова искаме и широко публично обсъждане“, заяви председателят на Общински съвет – Куклен, Пламен Гошев.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив, излезе вече с решение по казуса с крематориума край Куклен и реши да се извърши оценка на въздействието върху околната среда. Освен необходимите анализи от експерти, задължително ще се проведе и обществено обсъждане. Ако населението изрази явно несъгласие, РИОСВ ще трябва да се съобрази с мнението на хората.

Според местните жители, изграждането на крематориум би се отразило пагубно върху здравето им, тъй като в района вече има няколко големи промишлени предприятия. Мястото, на което се планира да се реализира инвестиционното намерение, е на територията на „Заводски строежи – ПС – Пловдив“ АД, в близост до КЦМ и завод „Агрия“.

Крематориум в Пловдив и региона няма, и хората, които искат да погребат своите близки по този начин, се налага да ходят до София. Затова местни предприемачи, освен в Куклен, планират изграждане на инсиниратор за изгаряне на тленните останки на покойниците и в Пловдив, в близост до траурен парк „Северен“ на „Рогошко шосе“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.