Жестока битка за главен архитект на София

На финални интервюта се явиха двамата одобрени кандидати Здравко Здравков (изправеният) и Влади Калинов (вляво). Архитект Иван Моев (вдясно) отпадна от надпреварата при втория етап от конкурса

Двубоят за поста главен архитект на София е в края си. На финални интервюта вчера се явиха двамата одобрени кандидати - Здравко Здравков и Влади Калинов. Комисията отдели по около половин час за всеки от тях и ги препита за професионалния им опит. Въпросите към двамата са били еднакви, научи „Труд“.

Все още няма яснота кой ще наследи поста на Петър Диков. Влади Калинов бе един от най-спряганите за поста, защото е част от системата и знае минусите й.
Здравков пък е от Плевен и като човек извън системата би могъл успешно да я реформира. И тук обаче монетата има две страни - няма как да промени системата, ако не я познава достатъчно. Самият Здравков не смята, че местоживеенето ще повлияе върху решението на журито. Влади Калинов отказа да прогнозира кой от тях ще спечели.

Разликата между двамата кандидати е минимална. При защитата на концепцията си Здравков получи по-висока оценка и поведе с 2 стотни пред Калинов, който доминираше в първия етап на конкурса. Така на практика шансовете на двамата са почти еднакви.
Двубоят е напрегнат, а журито - раздвоено. „И двамата кандидати са професионалисти. Не съм решила как да гласувам“, обясни пред „Труд“ Милка Христова, която е член на комисията.

Вероятно следващия понеделник комисията ще е готова с оценките. За да преминат финалния етап, кандидатите трябва да изкарат 4 или над 4. В противен случай отпадат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини