В „Левски“ не мислят за селекция

„Левски“ почти сигурно ще играе в Лига Европа тази есен. „Сините“ се завръщат в турнирите след едногодишно отсъствие, което без съмнение удари по клубната каса. Сега на „Герена“ нещата се стабилизираха финансово. Трапът бе прескочен, за да дойде... нов. Заради треньорската неяснота в „Левски“ още не мислят за селекция. Призна го Стойчо Стоев.

„Не работим по лятната селекция в тези параметри, в които бих искал“, каза Стоев.

В последните трансферни прозорци „сините“ закъсняваха с окомплектоването на състава. Времето притискаше треньорското и спортно-техническото ръководство, които взимаха играчи на пожар. А така най-често се допускат грешки. На „Герена“ си го знаят, защото текучеството на играчи е като поток от бежанци на сирийската граница. Въпреки това в „Левски“ изглежда, че не са си научили урока и през лятото ще се пее старата песен на нов глас. Всичко това ще се случи, ако изказването на Стоев остане като глас в пустиня за „сините“ шефове. Треньорът призна и друго. С половин уста каза, че му се остава.

„Питайте ръководството, не мен - каза Стоев. - Не знам дали това са ми последните мачове и дали ми се остава. Зависи как се развият нещата...“

Днес „Левски“ играе с „Ботев“ (Пловдив) на „Герена“. Въпреки че „сините“ нямат загуба в последните 6 мача, напрежението в отбора си го има.

„Ако постоянно ти говорят зад гърба, има и обществен натиск, няма как да е иначе - добави Стоев. - Притеснения за мача с „Ботев“ нямам. Гостите притежават своите стойности. Добре построен и тактически отбор, въпреки резултатите. Радвам се, че сега ще има фенове на стадиона. Те правят двубоя различен.“

Джереми де Нойер, Сашо Александров и Джъстин Менголо бяха с травми, но вече тренират. Очаква се холандецът да играе. За Александров и Менголо треньорът ще преценява преди мача дали и по колко време ще ги използва срещу „Ботев“. Мигел Бедоя пък увърта за новия договор. Засега няма да подписва, тъй като съпругата му го кара да се върне в Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ