В Пловдив експериментират с нови табели, поставят и 300 пътни знаци

Близо 300 нови пътни знаци бяха монтирани през тази седмица по възлови булеварди и улици в града под тепетата. 235 от тях са поставени на булевардите "Дунав", "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител", а други 48 - от северната страна на моста на Адата и кръстовището с бул. "България".

За първи път от северната част на моста над Марица на бул. "Васил Априлов" са монтирани предупредителни табели за участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. "На кръстовището на улица "Света Петка" с бул. "Цар Борис Трети Обединител" пък експериментално са поставени 2 табели с наименование на улиците.

Ако се възприемат добре от гражданите, има идея подобни табели да бъдат въведени и на други места в града", съобщи зам.-кметът на Пловдив Златин Велев. Поетапно ще се обновят всички стари пътни знаци по основните булеварди и улици в Пловдив. "Новите знаци са с по-дълъг експлоатационен срок и по-качествени. Те са първи клас, с инженерно фолио и двоен борд, което ги прави по-стабилни и по-безопасни при пътни инциденти", увери Велев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони