Меркел изрази надежда ЕС да избегне търговската война със САЩ

Екатерина Захариева: Няма индикации за отлагане на срещата ЕС-Турция, която трябва да се проведе във Варна

4-годишно дете е в болница след тежка катастрофа край Враца

Министър Валентин Радев: До всяка дупка няма да има полицай

Българо-турската камара със семинари в Турция Инвеститори питат за парцели, цени на ток, газ и заплати у нас

Световни експерти по информационна сигурност пристигат в България за международна конференция “Предизвикателства в кибер сигурността“

Прокуратурата: Няма престъпно деяние при потопа в кв. Аспарухово Обвинението протестира решение на съда за доразследване на делото

Автобус се хлъзна и премаза крака на студентка

Ангелкова: Документите за категоризация и прекатегоризация ще се подават и по електронен път

Бъди студент в Холандия за един ден! Събитието ще се състои на 24-ти март от 11:00 до 16:00 в Хотел Хилтън.

Легендарният „Непознат Райко Алексиев” В галерия „София” на Столичната библиотека се откри документалната изложба

Тир и лека кола се удариха на пътя Русе – Бяла

Съдят шофьор, седнал зад волана с близо 3 промила алкохол

Столетна вестникопродавница, възродена с помощта на „Труд”, откриват в Лом

Стрелба е открита в училище в американския щат Мериленд

Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на четирима мъже за фалшиви шофьорски книжки (обзор)

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на четирима мъже, които са задържани за 72 часа в полицейския арест за съставяне на фалшиви шофьорски книжки, талоните към тях и за държане на предмети и материали, предназначени за производство на неистински свидетелства за управление на МПС.

Тартор на бандата е 44-годишният пловдивчанин Николай Й., на когото са повдигнати обвинения като извършител. Останалите трима – 45-годишният Асен Я. от Кричим, 33-годишният Михаил А. и 32-годишният Иван Б. от Пловдив, са привлечени като подбудители и помагачи.

При извършени на 6 и 7 април обиски и претърсвания на 6 адреса в Пловдив и Кричим са иззети в оригинал 3 свидетелства за управление на МПС на български граждани и 3 талона за тях, като те са били преправени чрез премахване на горната част с истинските данни на притежателя. Върху нея е залепено фолио с личните данни на лицето, за което са бшили предназначени. По същия начин са били изработени и 3 лични документа на чужденци, между които грък и испанец, и в момента разследващите установяват предназначението им.

При претърсванията са иззети още компютри, фолио, принтер и др. Установено е, че една неистинска шофьорска книжка заедно с талона се е предлагала за 1500 лева, като четиримата са си разпределяли сумата. Дейността е била извършвана от началото на 2016 г. до момента. Районна прокуратура внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо четиримата извършители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.