Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на четирима мъже за фалшиви шофьорски книжки (обзор)

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на четирима мъже, които са задържани за 72 часа в полицейския арест за съставяне на фалшиви шофьорски книжки, талоните към тях и за държане на предмети и материали, предназначени за производство на неистински свидетелства за управление на МПС.

Тартор на бандата е 44-годишният пловдивчанин Николай Й., на когото са повдигнати обвинения като извършител. Останалите трима - 45-годишният Асен Я. от Кричим, 33-годишният Михаил А. и 32-годишният Иван Б. от Пловдив, са привлечени като подбудители и помагачи.

При извършени на 6 и 7 април обиски и претърсвания на 6 адреса в Пловдив и Кричим са иззети в оригинал 3 свидетелства за управление на МПС на български граждани и 3 талона за тях, като те са били преправени чрез премахване на горната част с истинските данни на притежателя. Върху нея е залепено фолио с личните данни на лицето, за което са бшили предназначени. По същия начин са били изработени и 3 лични документа на чужденци, между които грък и испанец, и в момента разследващите установяват предназначението им.

При претърсванията са иззети още компютри, фолио, принтер и др. Установено е, че една неистинска шофьорска книжка заедно с талона се е предлагала за 1500 лева, като четиримата са си разпределяли сумата. Дейността е била извършвана от началото на 2016 г. до момента. Районна прокуратура внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо четиримата извършители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право