Помагачи на фалшификатор на шофьорски книжки с условни присъди

Помагачи на фалшификатор на шофьорски книжки от Петричко отърваха затвора. С престъпната дейност се занимавали трима мъже и една жена. Всички те сключиха споразумения с прокуратурата в южния град, които бяха одобрени от съда.

По този начин се разминаха с ефективни присъди и влизане в затвора. Те се признаха за виновни, че в съучастие като помагачи, при условията на продължавано престъпление, умишлено са улеснили неизвестен извършител да състави неистински официални документи. „Издавани” са от неразкрития фалшификатор свидетелства – менте за управление на моторни превозни средства и неистински контролни талони.

Двама от групата събирали снимки и лични данни на лица, които са предоставили на другите двама. Те пък от своя страна ги предали на неизвестен извършител, който е съставил неистинските официални документи. Деянието е с цел имотна облага – получавали са различни парични суми от лицата, на чиито имена са издавани документите. Доказано е, че от ноември 2007 г. до началото на 2008 г. са взели пари от 11 души. Сумите са били различни – от 1300 до 2000 лева, общата сума на прибраните от четиримата пари е 17 550 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право