Продължава 7-годишна съдебна сага с ексшеф на ВиК за източени 132 320 лв=

Продължава 7-годишната съдебна сага срещу бившия шеф на ВиК "Йовковци" във Велико Търново Евгени Николов. Той отново ще се изправи пред Темида идната седмица по дело за плащане на адвокатски хонорари в размер на 132 320 лв. на убития адвокат Петър Лупов и варненския му колега Пламен Луков.

Районният съд е признал Николов за виновен в това, че в периода от 28 януари 2004 г. до 7 септември 2006 г, като управител на ВиК "Йовковци" ООД съзнателно сключил неизгодни сделки. Евгени Николов застана на подсъдимата скамейка заради подписани договори за правна защита и съдействие с адвокатите Лупов и Луков, от което произтекла значителна вреда за дружеството в размер на 132 320 лева. Първоинстанционният съд му наложил наказание от 1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Със същата присъда, Евгени Николов е лишен от право да заема ръководна, материалноотговорна и отчетническа дейност за период от 3 г от влизане на присъдата в сила.

Делото в Окръжен съд Велико Търново е насрочено за 15 април. То е образувано по протест на Районна прокуратура Велико Търново и въззивни частни жалби от подсъдимия и гражданския ищец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право