Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

10,7 милиона раздали без търг топлофикации

Четири топлофикации са раздали на фирми общо 10,7 милиона лева без да обявят 52 обществени поръчки. Това стана ясно от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Рекордьор по нарушения е „Топлофикация-Бургас“, която е „пропуснала“ да обяви 12 търга за общо 4,98 млн. лв. през 2014 г. „Топлофикация-Габрово“ не е провела 15 обществени поръчки на стойност 2,75 млн. лв., великотърновската „Топлофикация – ВТ“ е раздала 1,54 млн. лв. като не е обявила 6 търга, а „Топлофикация – Плевен“ е пропуснала да направи 13 обществени поръчки на стойност 1,41 млн. лв.

От държавната финансова инспекция са направили 150 проверки през първото тримесечие на 2016 г. Открити са 100 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки за общо 13 989 252 лв. Инспекторите са установили и вреди за 610 859 лв., от които 114 776 лв. са възстановени по време на инспекциите.

Една от най-големите суми за установени вреди е 481 072 лв. в община Котел. Там са проверени 2 обществени поръчки за 1,5 млн. лв. В община Провадия пък са установени вреди за 83 300 лв., които са възстановени.
Инспекторите са открили нарушения по търговете в Българската агенция за инвестиции, където стойността на непроведените или неоснователно проведени обществени поръчки е над 63 хил. лева.

Главна дирекция “Национална полиция” – София също има нарушение по търговете – там стойността на неоснователно проведените обществени поръчки е над 30 хил. лева. Областна дирекция на МВР – Бургас е нарушила ЗОП с над 70 хил. лв.

Сред проверените е и Министерство на отбраната, в което са установени непроведени или неправилно проведени обществени поръчки на стойност 55 930 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.