Щастието може да се купи с пари, сочи ново проучване

Учени от Университета в Кеймбридж доказаха, че щастието би могло да се купи с пари, въпреки известната поговорка, че това не е така, пише Independent.

След като прегледали около 77,000 транзакции на 625 участници, те установили, че хората, които харчат повече за покупки, изразяващи тяхната същност, ги прави най-щастливи.Например, похарчени пари за хранене навън е определено като екстровертно, а разходи по домашни любимци, като приятно.

Учените след това сравнили истинските харчове на участниците с техните характери използвайки същата скала. Това показало, че хората, които хвърлят пари за нещата, които отговарят на индивидуалност са по-щастливи от останалите.

Един от сътрудниците в изследването, Джо Гладстоун, поясни, че наистина се чувстваме по-щастливи, ако харченето на пари е свързано със закупуването на стоки или услуги, които отговарят на нашия характер и по този начин се задоволяват нашите психологически нужди.

Друг участник в проучването, Сандра Матц, допълва: "Нашите открития предполагат, че харченето на пари за продукти, които помагат да изразим себе си като личности, може да се окаже също толкова важно за нашето щастие като това да намерим правилната работа, правилното място за живот или дори правилния партньор и приятели."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл