Борисов и Цветанов не играят за президент (обзор)

Няма да се кандидатирам за президент, за да не хвърля държавата в криза. Цветан Цветанов също няма да бъде, защото към момента си тежи на мястото, а и няма да го изберат, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю пред TВ плюс.

Вчера той бе в община Пловдив, където откри втория у нас завод за високотемпературни сензори на американския концерн „Сенсата Технолоджис“.

Борисов коментира, че никой не се ползва с партийни или властови протекции.

„Няма нито един защитен от разследване или преследване човек в България. Няма значение на каква позиция е човек в ГЕРБ или в държавата. Но същото важи и за другите партии. И правя това уточнение, за да не ме разберете грешно! Ние сме назначили над 2500 високономенклатурни кадри. Да кажем, че няма да ги разследваме или да ги преследваме, ако са извършили престъпления? Тогава за каква борба с корупцията говорим?“, попита риторично министър-председателят, който увери, че не се е намесил и не е „дал“ нито един човек за работа в дадено ведомство.

„През годините са направени хиляди назначения. Но всеки министър може да потвърди, че за нито един пост в дадено ведомство не съм се намесил да дам човек“, повтори Бойко Борисов. По думите му това е работа на останалите членове на правителството, защото те са принципалите и носят отговорност за своите ведомства, както и кой започва работа там.

На репортерски въпрос - кой назначи Цветелин Цветанов за шеф на ДАИ, премиерът заяви, че знае подтекста на този интерес, и призна, че е имало предложение въпросният пост да бъде зает от бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

„Тогава обаче аз не се съгласих, защото все още не беше изчистено всичко по делата срещу него и имаше напрежение около името на един безспорно достоен полицай, какъвто е Флоров“, добави Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини