Днес на много места в страната ще вали, остава топло

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава. Днес над Западна и Централна България, а до вечерта и над източните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Tакава е прогнозата за времето, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от Фокус.

На много места ще превали краткотраен дъжд, в следобедните часове – интензивен и придружен с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър.

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, по морския бряг – малко по-ниски. Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 9-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен - от запад, югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето