Хора помагат на пенсионера, който върна 80 лева в банката. Дядо Велко: Не приемам събраните пари, те ще отидат за някой болен

Снимка: Нова тв

Възрастен мъж от Видин върна на банката 80 лева, които погрешка служителка му дала повече. Тези пари не били великденският му бонус към пенсията, защото мъжът поискал да изтегли 600 лева, а касиерката му дала 680, предаде Нова тв.

84-годишният Велко Велков от Видин все още не може да си обясни, защо постъпката му е впечатлила толкова хора. „80 лева е голяма сума, това е половината ми пенсия”, призна той.

Както всеки месец той и съпругата му Надежда отишли да си изтеглят пенсията от банката. Обикновенно те вземат парите и вкъщи ги броят и разпределят за месечните разходи. У дома те установили, че имат с 80 лева повече.

Вместо да зарадват двете си дъщери за рождения им ден с подарък, възрастните хора решили веднага да върнат парите в банката. "Отивам аз и й казвам: „Момиче, имаш грешка”, а тя ми каза: „Нямам грешка".

Неволен свидетел на разговора става Ивайло Кехайов, който бил по работа в банката."Жената реагира спонтанно, всички в банката се учудиха, но той продължи да й обяснява, че има грешка”, разказа Ивайло.

Велко и съпругата му взимат близо 600 лева пенсия. Повечето от парите обаче отиват за лекарства, защото Надежда е почти сляпа. Двамата обаче вече са заделили 100 лева, които да дадат на двете си дъщери за рождения им ден. За разходи през месеца им остават само 200 лева. И въпреки, че се е случвало да останат със стотинки до следващата пенсия, Велко признава, че никога не би задържал чужди пари.

Впечатлен от постъпката на дядото, Ивайло вече е открил сметка на негово име. "Моята идея е до 7-мо число следващия месец да го изненадат от банката, че има някакъв бонус", разказа Ивайло.

Сметката е в "Токуда банк":

IBAN: BG88CREX92601011273700

BIC: CREXBGSF

Велко Ванков Велков

Велко Велков обаче обяви, че няма да приеме парите. По-добре според него е събраните средства да бъдат дадени на някой болен човек, който се нуждае от тях за лечение, уточни Нова тв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл