Бабите от Черкаски канят Цецка Цачева за гост солист

Снимка: БТВ

Неотдавна една реплика на председателя на Народното събрание Цецка Цачева предизвика объркване. Преотстъпвайки председателското място на заместника си, Цецка Цачева каза: „Отивам само за една снимка с някакви баби".

Случката е от 10 март - деня на спасението на българските евреи. Тогава по този повод на посещение в парламента са представители на българите, живеещи в Израел. По-късно става ясно, че репликата не се отнася до тях, а до други баби.

Северозападното село Черкаски носи името на руски княз, а местните жени са истински княгини. Всички те са и баби с едно изключение - на 52-годишната арменка Нуне, която ръководи местното читалище. Най-възрастната самодейка в хора е на 77 години. За да засвидетелстват искрените си почитания към Цецка Цачева, бабите на Черкаски нямат нищо против да я поканят за гост солист.

Разбрали са съвсем случайно, че репликата „някакви баби" се отнася до тях, но пък се радват, че председателят на парламента ги е поканила на гости в Народното събрание.

„Отдели си от ценното време председателката на парламента, уважиха ни просто. Постояхме горе на терасата, на балкона, наблюдавахме заседанието на живо и просто се радвахме да видим къде работят нашите избраници”, отбеляза Миланка Христова пред БТВ.

Жените са категорични, че не са се почувствали обидени. Самодейките изтъкват още, че имат нужда от средства и спонсори.

С песента „Била Тодора мъжа си" бабите на Черкаски се класират за фолклорния събор в Копривщица.

Самодейките се надяват на нови срещи с председателя на парламента на фолклорния събор в селото, който тази година ще се проведе на 20 август.

Самата Цачева коментира, че се радва, че жените не са се почувствали засегнати. Цачева допълни, че би се радвала някой ден синът й да я зарадва и да стане баба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица