Вложиха 11,3 млн. лева в неремонтиран 20 години път

Завърши реконструкцията на 20,1 км от пътя между селата Камен и Драганово във Великотърновска област, който не бе обновяван от 20 г . В ремонтът са вложени 11 328 400 лв. Проектът е на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Участъкът от третокласния път е на територията на общините Стражица и Горна Оряховица. След ремонтът е подобрен значително достъпът на населението до културните средища, здравни и образователни услуги, както и до историческите обекти, което е стимул за развитието и на туризма. По-добрата пътна инфраструктура стимулира привличането на инвестиции и цялостното икономическо развитие на региона.

През миналата година бяха рехабилитирани 18.5 км от третокласния път. Поради подмяна на водопровод и канализация в Камен, тази година продължи работата по рехабилитацията на 1,7 км от трасето . По проекта е извършен локален ремонт и e възстановeна пътната конструкция, положени са нови основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Изпълнени са нови облицовани окопи и банкети. Положени са нови бетонови бордюри и тротоари в Камен. Възстановено е съществуващото и е изпълнено ново отводняване на пътното платно. За повишаване безопасността на движението е поставена нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони