Цигара овъгли мъж в леглото (снимки)

Незагасена цигара предизвика пожар в жилище в Шумен, а собственикът получи смъртоносни обгаряния по тялото. 44-годишният Ивайло Иванов е починал към 02,30 часа в събота в специализирана клиника във Варна. Той бил с 50% обгаряние по тялото. Най-много била пострадала главата, шията, гърдите му, а дясната му ръка била овъглена. Взета е алкохолна проба и тя ще покаже дали мъжът е бил под въздействие на алокохол, когато се е запалил и не е могъл да реагира.

Инцидентът в жилището бил усетен от съседи към 18,10 часа в петък и те веднага подали сигнал на телефон 112, че от апартамент на седми етаж в блок на ул."Дедеагач" излиза дим. На място са изпратени екипи на полицията и пожарната. В апартамента на легло в една от стаите бил открит мъж с обгаряния и в тежко състояние. Пренесен е до автомобила на Центъра за спешна медицинска помощ, а впоследствие е транспортиран в лечебно заведение в град Варна. В жилището било унищожено легло с матрак, стените били опушени. За локализиране на тлеенето са хвърлени 500 литра вода. Апартаментът бил с прекъснато електрозахранване и това изключва възможността пожарът да е тръгнал от късо съединение.

Образувано е досъдебно производство. Най-вероятната причина е неизгасена цигара, съобщават от полицейския пресцентър.

Съседи потвърдиха пред "Труд", че Ивайло, известен като Чапая, е станал жертва на страстта си към цигарите, но и към алкохола. Напоследък мъжът не спирал със запоите, апартаментът му бил задръстен с бутилки и много занемарен, без ток и вода. Заради пиенето преди месец загубил и работата си като шофьор на ТИР. Обърнал камион с техника в чужбина и оттогава му поверявали само вътрешни курсове, а наскоро го освободили. Преди три дни шефът му дошъл, за да му донесе вещи от камиона и оттогава Чапая не излизал от апартамента. Вероятно преживял тежко загубата на работа. Мъжът живеел сам, родителите му починали, развел се със съпругата си преди години

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини