Арестуваха апаш, изнесъл почивна база в Балкана

Полицията в Берковица разкри и задържа при спецоперация крадец, опустошил за близо два месеца почивна станция в Балкана. Задигнатата от апаша плячка е открита в селска къща, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В края на февруари собствениците на почивната база „Аналитик” в планината под връх Ком забелязали, че част от оборудването им и складираните строителни материали мистериозно изчезват. По случая започнало разследване и криминалистите засекли обирджията, който на пратки опразвал сградата. В нощта на петък срещу събота апашът отново ударил станцията, но две патрулки преградили пътя и спрели автомобила „Фолксваген”, шофиран от Д. П. /41 г./ от София.

В наследствената къща на крадеца в село Горно Озирово са открити 36 пакета плочки и гранитогрес, алуминиева дограма със стъклопакети, алуминиево скеле, дървени маси и пейки, слънцезащитни чадъри и други задигнати вещи. Щетите от продължилите 1,5 месеца кражби още се уточняват. Апашът е задържан за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони