Разбиха българска схема за проституция в Италия

Европол разби българска мрежа за проституция в Италия, предава Нова тв. На общо 12 българи са повдигнати обвинения за трафик на хора и подтикване към проституция.

Сводниците организирали канал за прехвърляне на българки италианския град Пескара, на Адриатическото крайбрежие. Там те ги склонявали да проституират, като заплашвали, че ще наранят близките на момичетата в България. Според следователите печалбата била минимум 50 000 евро на месец.

Разследването започнало от италианска страна през септември миналата година. Малко по-късно се включили и българските власти и Европол. На българска територия, разследването се извършвало предимно в София и Видин.

В четвъртък българските власти екстрадираха в Италия семейството Розалия и Ерменко Георгиеви, считани за едни от организаторите на мрежата. Все още се издирва лидерът на бандата Тодор Тодоров, осъждан многократно, включително и за убийство.

Жените, станали жертви на престъпниците са осем на брой, но само една се съгласила да съдейства на полицията от първия момент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право