„Челси“ зачеркна Куртоа, загуби в Уелс

Новият мениджър на „Челси“ Антони Конте зачеркна вратаря Тибу Куртоа. Италианецът е разговарял с Гуус Хидинк и е поискал да се даде шанс на другия страж Асмир Бегович. Именно босненецът пази срещу „Суонзи“ при загубата с 0:1. Другият, който Конте не иска, е Еден Азар. Халфът не игра заради контузия, а Куртоа изгледа загубата в Уелс от пейката. Поражението отдалечи „Челси“ на осем точки от Лига Европа.

Близо до турнирите обаче е „Уест Хем“. "Чуковете" са само на точка от Лига Европа след трилър с „Арсенал“, който завърши 3:3. Освен с многото попадения лондонското дерби ще се запомни и със седемминутния хеттрик на Анди Керъл. Бившият играч на „Ливърпул“ вкара за втори път в кариерата си три гола в един мач. „Арсенал“ поведе с 2:0 чрез Месут Йозил и Алексис Санчес, но Керъл доведе нещата до пълен обрат. Лоран Кошчелни оформи крайното 3:3, а „Арсенал“ вече е на 10 точки от лидера „Лестър“.

В другите мачове „Астън Вила“ загуби у дома с 1:2 от „Борнемут“ и няма да изпада от Висшата лига, поне засега. Тимът от Бирмингам е един от малкото отбори, които винаги са участвали в най-елитната дивизия на Англия от учредяването й през 1992 г. Опасността от изпадане не отминава и това може да се случи още в следващия кръг.

В останалите срещи "Кристъл Палас" победи „Норич“ с 1:0, „Саутхемптън“ разгроми „Нюкасъл“ с 3:1, а „Уотфорд“ и „Евертън“ завършиха 1:1.

В английската трета дивизия Владимир Гаджев бе в групата на „Ковънтри“ при гостуването на „Уиган“. Халфът остана резерва при загубата на тима му с 0:1 и не успя да запише официален дебют.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят