На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Уволниха лесничей, глобил дядо заради едно отрязано дърво

Дядо Асен. Снимка: БТВ

Старши лесничей в Държавно горско стопанство – Благоевград Костадин Мадолев – Рампата бе уволнен, заради уронване престижа на службата. В основата на крайната мярка е казусът със 70-годишния Асен Канджев от благоевградското село Церово, който бе санкциониран от Рампата, че е отрязал изсъхнал дъб в собствената му градина. Наложи се дядото да продаде магарето си, за да плати глобата си към горското.

Югозападно държавно предприятие направи проверка на случая. Установи се, че цялата преписка от 14 януари миналата година е изготвена некоректно и необективно. Рампата е уволнен, тъй като преди това има още наказания и последноо предупреждение.

„Уволнен съм за уронване на престижа на горското стопанство. Тръгвам си от системата на горите с достойнство и с ясното съзнание, че ме отстраняват от работа заради накърнени нечии интереси. Отидете да видите в нашия склад колко камиони с краден дървен материал съм конфискувал. Явно е обаче, че няма благодарност. 17 години работя като горски. Ромите като чуят за Костадин Мадолев и не смеят да припарят в гората. Наскоро пипнах един бракониер, който никой друг не можеше да хване. Откарах го вързан в горското. И какво получих в замяна? Нищо. Няма смисъл да говоря”, сподели уволненият служител.

Той бе категоричен, че в случката с дядо Асен от Церово не е виновен. Отишъл на проверка там след сигнал за нарушение. “Там не е едно магаре, а 20 магарета с по две дървета, направете сметка колко гора се сече”, казва Мадолев. Лесничеят признава, че който работи много, той може и да сгреши. Все още не е решил дали ще обжалва заповедта за уволнение в съда.

Шефът на горското в Благоевград Калин Зашев също е наказан за този случай – лишен е от една работна заплата, разкри директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов. Проблемът е, че понякога горските не са на мястото на нарушението, а после бързат да пишат актове, без да направят пълна и обективна проверка, допълни той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.