Разкриха будоар за ВИП наркомани в Студентския град (обзор)

Задържан е управителят Игнат Х. и служител в чалга заведението "Плаза"на фолкпевеца Константин

Луксозно помещение, в което ВИП клиенти да се друсат в разкош, бе открито от полицията в чалга дискотека в Студентския град. Това съобщи шефът на столичната полиция старши комисар Младен Маринов.

Светкавичната акция на ченгетата от отдел „Наркотици” е била в нощта срещу събота. Арестувани били двама служители и петима клиенти на дискотеката, чието име Маринов не пожела да съобщи. Неофициално обаче се разбра, че заведението е „Плаза” на фолкпевеца Константин. Той не е бил задържан.

Клиентите били пуснати след разпит, а Софийската прокуратура е повдигнала обвинения на двамата от персонала. Единият от тях е управителят, но до момента не е намерен договорът му, по който работи на тази длъжност, казаха разследващите. В луксозния будоара били намерени дози скъп наркотик, най-вероятно кокаин. Зам. градският прокурор Чавдар Ангелов обяви, че днес обвинението ще поиска от съда да остави и двамата в ареста.

Дилърите са използвали сложна система от кодове и пароли, с които да бъдат предупреждавани при полицейски проверки. Най-вероятно е била замесена и охраната на „Плаза”. Само преди месец - на 9 март, гардовете бяха проверявани по подозрение, че са пребили 23-годишния младеж, който си бе глътнал езика и с помощта на боксьора Кубрат Пулев животът му бе спасен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право