Затвор за син, обрал майка си

Снимка Архив Труд

Шуменец, който не се посвени да обере жилището на майка си, получи ефективно наказание 11 месеца затвор от районния съд в града. Стоян Л. /26г./ извършил парадоксалното нападение в нощта срещу 8 ноември м.г., когато всички в жилището на първия етаж на ул."Васил Априлов" срещу болницата спяли. Покатерил се по тръба, влязъл през отворен прозорец на терасата и взел 610 лв. Открил ги в дреха на втория съпруг на майка си и изчезнал, без да го усетят.

Както "Труд" писа, Стоян беше заловен три дни по-късно, но вече бил похарчил парите. Бил излязъл от затвора преди три седмици и това бил единствения му "доход".

Близките на рецидивиста не са се застъпили за него, още след кражбата майка му беше категорична, че момчето й е клептоман, но никога не е предполагала, че ще посегне на тях. Дори и да имаше прошка, Стоян нямаше да се размине без наказание, коментират юристи.

Магистрати са постановили да търпи наказанието при строг режим. Той може да обжалва, но едва ли ще получи намаление.

Това е девета присъда за Стоян, който е в криминалните хроники от 12-годишен. При предходна кражба в началото на м.г. пак се катерил отвън чак до третия етаж до апартамента на бившата си хазайка. Пенсионерката го чула и пред очите й той напуснал жилището безславно през вратата с окървавена ръка от счупено стъкло. Тогава той сключи споразумение с прокуратурата за ефективно наказание, но престоя зад решетките не го превъзпита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право