Значителна облачност утре, след обяд валежи на много места

През нощта в Западна и Южна България валежите временно ще спрат, докато в централните и източните райони от Северна все още ще вали, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирани от Фокус.

Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, като облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 16 и 21 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.
Над Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превали. Ще духа до умерен южен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 20 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса.
Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над около 2 000 метра от сняг. След обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 12 градуса, на 2 000 метра - около 6 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето