Миков за 26-ата годишнина откакто БКП стана БСП: Другари, този период е само най-новата част от 125-годишната ни история

"Другари, на 10 април преди 26 години нашата партия промени наименованието си на Българска социалистическа партия - написа лидерът на БСП Михаил Миков във фейсбук - Няма да забравя това време. Тогава бях секретар на основна партийна организация и си спомням трудните дискусии в един важен и емоционален за партията момент. Спомям си палежа на Партийния дом, разбиването на Народното събрание и всички възходи и трудни моменти за партията през всичките тези 26 години."

"Този период е само най-новата част от 125-годишната ни история. Това са почти толкова години, на колкото е Третата българска държава", напомни Миков.

Според него през целият този период партията е била преплетена с историята на страната и днес симпатизантите й трябва да се гордеят с годините, "в които в България имаше постижения – социални, стопански, научни, културни, спортни..."

"БСП и днес е защитник на демокрацията в нашата парламентарна република, която, за съжаление, живее в сянката на пълзящия авторитаризъм, ляга и става с премиерските настроения и капризи", написа още Михаил Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика