За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Закон “Стоп Сорос” бори нелегалната миграция в Унгария Приходи на НПО от чужбина ще бъдат облагани с 25% данък

Разбиха мрежа за криптовалута на българката Ружа Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в акция на Европол по разследване на международна група за пране на пари

„Алтернатива за Германия“ иска наказания за бежанците, криещи възрастта си

Актьорът Майкъл Дъглас беше обвинен в сексуален тормоз

Удостоиха със златен почетен знак съдия в Търново Поликсена Георгиева, след 40 г. стаж, напуска Апелативния съд в старата столица поради пенсиониране

Еманюел Макрон обеща увеличение на разходите за отбрана

Каракачанов: Проблемът с радикалния ислям в България е още от 1998 г.

Проблемът с радикалния ислям в България е отдавна – още през 1998-99 година са екстрадирани от страната първите проповедници – заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНТ – През годините това се повтаряше периодично, след което хората, които финансират разпространението на радикалния ислям, смениха тактиката – започнаха да вербуват български граждани, за да учат по 8-10 години в религиозни университети. Те се върнаха обратно и “започнаха да налагат този вид ислям, който никога не е бил традиционен за България, за Балканите, а и никога не е бил традиционен и за Османската империя.

От друга страна според него Турция се опитва много сериозно да влияе върху българските мюсюлмани, предвид факта, че от 11 години там управлява партия, “която е не само неоосманистка, не само иска да върне влиянието си върху бившите територии, но е и ислямистка”.

Това са мотивите на ВМРО да внесено в парламента предложение за криминализиране проповядването на радикален ислям, което да се наказва с до 3 години затвор или до 5 000 лева глоба.

“Ние сме формулирали какво е радикален ислям – лица, които пропагандират промяната на светския ред в страната и налагането на шериата, налагането на религиозно право; които агитират, пропагандират, участват, събират средства за терористични организации, които по света се опитват да налагат Ислямска държава и подобните”, поясни Каракачанов и подчерта, че е ползван “опитът на страни, които се опариха преди нас с радикалния ислям, като Великобритания”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.