На Мохамед Абрини са повдигнати обвинения за атаките в Брюксел

Мохамед Абрини, който вече беше подведен под отговорност за атаките в Париж, е обвинен в "убийства по терористични подбуди" във връзка с атентатите в Брюксел от миналия месец, съобщи федералният прокурор на Белгия в неделя, предаде "Фокус".

"Разследващият съдия, специализиран в дела за тероризъм, остави Мохамед Абрини в ареста във връзка с разследването на атаките в Брюксел и на летището "Завентем", се казва в изявление. "Повдигнати са му обвинения за участие в дейността на терористична група, убийства по терористични подбуди и опит за извършване на убийства по терористични подбуди", гласи още текстът.

Базираната в Брюксел терористична клетка е планирала да извърши нова атака във Франция, но вместо това нападнала белгийската столица след като са била „изненадана“ от бързите темпове на разследването, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

„Терористичната група първоначално имала намерение да удари Франция отново“, казаха федерални прокурори. „Изненадани от скоростта на напредъка на продължаващото разследване, терористите спешно взели решение да нападнат Брюксел“, добавиха те.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят