БСП подменила половината от членовете на общинските си структури

В момента тече най-голямата промяна в БСП като от близо 300 общински и районни председатели са сменени над 50% по време на отчетно-изборните конференции. Това обяви във Велико Търново в събота заместник-председателя на НС на БСП Бойко Великов.

Той допълни, че статистиката показва, че са подменени повече от половината от членовете на Общинските партийни съвети и в партийните редици са се влели между 2500 и 3000 нови активисти.

„Дванадесет членове на Изпълнителното бюро на НС на БСП са сменени през последната една година. Промяната е в сила“, подчерта Великов по време на Отчетно-изборната конференция на левицата във Велико Търново. По време на форума председателят на Общинският съвет на БСП в старата столица Валентин Ламбев беше избран за втори мандат.

„Великотърновската организация е национален пример за това как се изграждат млади кадри, които да поемат ръководството на партията“, каза депутатката Мариана Бояджиева, която е бивш председател на Общинския партиен съвет във Велико Търново.

Тя допълни, че разговорът в партията за политиката е важен, за да разберат хората, че БСП е единствената алтернатива за България.

„Имаме потенциал, който трябва да разгърнем“, категорична е Бояджиева.

„Имам желание да усетя промяната в БСП. Нямам желание самоцелно да сменям едно име с друго име. Имам желанието новият лидер да зареди с енергия, да има кураж, да има смелост, да сложи можещи, мислещи, критикуващи го хора. Искам този конгрес да излезе с националната кауза за една справедлива държава“, обърна се към делегатите Весела Лечева.

35 членове ще е съставът на Общинския съвет на БСП във Велико Търново. Осем от тях са делегати по право, а останалите бяха утвърдени с тайно гласуване от конференцията. Според устава на партията 9 места се пазят за млади хора до 35-годишна възраст. Четири от квотите са за представители на най-големите организации в населените места Дебелец, Килифарево, Самоводене и Леденик.

Участниците в общинската конференция в болярския град избраха 7 делегати от общината на 49-я конгрес на БСП. За председател на БСП великотърновци издигат Михаил Миков, Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика