ТИР се възпламени и гърмя насред шуменско село

ТИР с възпламени и гърмя насред шуменското село Веселиново. Снимки: Цветелина Георгиева

Товарен автомобил "Волво" с румънска регистрация, пълен с ел. материали, се възпламени насред шуменското село Веселиново. Инцидентът станал в събота следобед към 16,28 часа и изкарал акъла на местните хора, защото след пламъка последвали и силни гърмежи на гумите. Три взрива отекнали на километри разстояние, затова на телефон 112 били подадени няколко сигнала за различни опасности. На мястото се отзовали два пожарни екипа от Смядово и от Шумен. Те хвърлили 16 тона вода, за да потушат зрелищното бедствие. Гасили до 19,15 часа.

Огън и черен дим от горящата пластмаса се носели из селото. За късмет водачът на ТИР-а, мъж на 51 г., успял да скочи от кабината и не е пострадал. Камионът макар и в центъра на селото бил далеч от къщите и веселиновчани се разминали само със страха от гърмежите.

Изгорял е товарния автомобил и част от превозваната стока, която трябвало да стигне до Шумен. Спасено е ремаркето и част от продукцията.

Най-вероятно техническа неизправност е причина да се възпламени камиона, а от високата температура гръмнали и гумите му. Ще се изяснява какво е предизвикало инцидента. По време на пожара в района преминавали велосипедисти, които го заснели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини