Пиян, без книжка блъсна патрул след гонка

Пиян, без книжка и с наркотици в колата, удари полицейска патрулен автомобил след часове преследване от униформените в Разград. Уличният екшън започнал в нощта срещу събота и финализирал към 7,30 часа, когато шофьорът се забил в "глуха" улица и нямало как да се изплъзне отново. Първите сигнали от граждани, че кола форсира по улиците, почнали да идват през нощта. Патрулът на няколко пъти засичал БМВ-то, но то все се измъквало при преследването.

Сутринта полицаите най-сетне спипали автомобила в задънена улица и подали сигнал да спре. Вместо това, шофьорът натиснал газта, за да бяга отново, и ударил полицейския "Опел Астра". За късмет не успял да засегне полицаите. При последвалата проверка било установено, че 22-годишният шофьор Р.Д., който цяла нощ пилил по нервите на патрула и граждани, е карал с 1,48 промила алкохол. Той имал и едногодишно наказание за шофиране без книжка, което не му попречило отново да си кара колата. В нея било намерено и бяло прахообразно вещество, което реагирало на метамфетамин.

От полицията в Разград съобщиха, че на Трифон Зарезан тази година същият водач влезе с автомобила си през витринното стъкло на бензиностанция "Лукойл". След гонката мъжът първоначално е задържан за едно денонощие, а с прокурорско разпореждане е оставен в ареста за още 72 часа.

Срещу него е образувано досъдебно производство по пет текста от Наказателния кодекс. Освен за шофиране без книжка в срока на наложено наказание и за употребата на алкохол, той ще отговаря за хулиганство със съпротива на органите на властта и това, че им е попречил да изпълнят задълженията си.

Ще бъде подведен под отговорност и за притежание на наркотични вещества. По провиненията се предвиждат различни наказания, включително лишаване от свобода до 6 год. и глоба от 2 000 до 10 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право