Младежки лидер: Промяната в образованието трябва да тръгне от студентите

Снимка: Селфи на делегатите пред зала "Пленарна" в община Варна преди официалното откриване на форума

Промяната към по-конкурентно образование у нас трябва да тръгне отдолу, от самите ученици и студенти. Те сами могат да намерят начини да трупат практически умения, за да са готови за изискванията на трудовия пазар, вместо да разчитат единствено на образователната система, която не е на добро ниво и предлага основно теоретични знания.

Това заяви във Варна президентът на AIESEC-България Найден Рашков. За да подпомогне този процес, тази година AIESEC и най-големите младежки неправителствени организации в България ще реализират общ проект "Младежта за световните цели". В рамките му ще бъде направено проучване за проблемите на младите хора у нас и ще се набележат мерки за преодоляването им.

Ще бъдат популяризирани и 17-те основни цели на ООН, които трябва да бъдат постигнати в глобален мащаб до 2030 г. "За България най-важна е четвъртата цел, която е насочена именно към повишаване на качеството на образованието", уточни Рашков.
Във Варна той откри международната конференция на AIESEC "ЕuroXpo 2016".

В нея участват 350 млади лидери от 50 държави от цял свят. До 16 април те ще набележат целите на организацията за следващите 5 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони