Варди шоу значи "Лестър" шампион

Джейми Варди шоу!

Това е шампионският ритъм в английския футбол. За пети път поред "Лестър" победи - този път на ред бе "Съндърланд" и 2:0. А игралият преди 5 сезона в 5-а дивизия Варди пак беше "лисицата" с най-здрава захапка. В 66-ата минута централният нападател се измъкна и вкара гол. В добавеното време отстреля "черните котки" за втори път. Предишните четири победи на "Лестър" бяха с по 1:0. За подобна ефективност и минимални победи си припомни великият сър Алекс Фъргюсън от шампионския сезон на "Манчестър Юнайтед" през 1996-а.

"Лестър" се нуждае от още три победи, за да е и на теория шампион и без да се интересува от резултатите на съперниците си. За първи път в историята си "лисиците" вкараха 57 гола в един сезон от Висшата лига. А Варди се нареди до легендата Гари Линекер. Той е единственият, забил 20 или повече гола за "Лестър" в един сезон.

Аржентинският нападател Серхио Агуеро заби гол №130 за "Манчестър Сити" в своя мач №200. В 19-ата минута той взриви трибуните от дузпа, с която изравни резултата за 1:1 срещу "Уест Бромич". В края Самир Насри направи 2:1 и остави "гражданите" в играта за място в Шампионската лига, а на теория - и за титлата.

Трансферите в "Манчестър Юнайтед" няма да зависят от класирането за Шампионската лига наесен. Мениджърът Луис ван Гаал говори, все едно ще си бъде на "Олд Трафорд" и през следващия сезон. А в плановете му не влиза Златан Ибрахимович. Причината била, че на 34 години шведският терминатор бил прекалено стар тепърва да започва кариера в "Юнайтед". Най-желаната цел е 18.-годишният Ренато Санчес от "Бенфика", чиято цена е 46 милиона лири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят