Спецсъдът решава утре за будоара с кока

Спецсъдът ще реши утре дали да прати за постоянно зад решетките двамата задържани, пласирали дрога в чалга дискотеката „Плаза“ в Студентския град.

Днес съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд отказа да разгледа делото. Мотивът: обвиненията срещу управителя на „Плаза“ Игнат Ханджиев и наркодилъра Марио Маринов са подсъдни на спецсъда, тъй като става дума за престъпна банда.

Дискотеката, която студентите наричат „Малката Кербала“ заради честите свади между подпийнали компании, е на фолкпевеца Константин.

Акцията на ченгетата от отдел „Наркотици” беше в нощта срещу събота. Тогава Ханджиев и Маринов били пипнати да предлагат кокаин на ВИП клиенти в луксозния будоар. Оковани с белезници били и петима посетители, но след разпити ги пуснали.
"Операцията беше организирана и проведена много точно, а по принцип е изключително сложно да се заловят дилъри на местопрестъплението", обяви вчера шефът на столичната полиция Младен Маринов. Той допълни още, че подчинените му работят и по други сигнали за наркоразпространение в София.

„Аз работя с персонала на дискотеката от 9 г. Няма как да се случи нещо такова, сигурен съм на 1000 процента. Според мен става дума за недоразумение“, обясни собственикът Константин. Той подчерта, че в дискотеката има много помещения и не знае кое от тях полицаите са нарекли „будоар“. „Мисля, че това е кампания срещу заведението“, каза певецът.

До вчера не стана ясно дали и на него ще му бъде повдигнато обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право