Си Дзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Съдът: Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете

За пореден в съда бе доказано, че Тома Белев е узурпирал Асоциацията на парковете в България.

Тома Белев загуби поредно дело в съда и отново се доказа, че управлява нелегитимно Асоциацията на парковете в България. Това се вижда от решение на Софийския градски съд, който обявява за нелегитимно общото събрание на Асоциацията на парковете, проведено на 26.07.2014 г. Съответно всички решения, включително и изборът на представляващия асоциацията Тома Белев, стават официално нелегитимни.

Новината за управленския хаос в Асоциацията на парковете в България не е нова, тъй като Върховният административен съд вече на два пъти е обявявал Белев за нелегитимен представител на организацията по делата 16780/2013 и 11721/2014. Чрез асоциацията Белев е входирал над 150 документа във ВАС, които въпреки невалидността си бавят реализацията на държавни и частни инвестиции с години.

Както „Труд“ вече писа, превземането на Асоциацията на парковете в България започва още преди 13 г. Тогава всички дирекции на природни паркове стават учредители, като Тома Белев е избран за председател на управителния съвет в качеството си на директор на парк „Витоша“. След като Белев губи конкурса за директор през 2011-2012 г., класирайки се на последно място, той обаче отказва да напусне и ръководството на асоциацията. Вместо това успява във взаимодействие с кадри на Изпълнителната агенция по горите по време на правителството на Пламен Орешарски да отстрани почти всички членуващи природни и национални паркове и да ги замести с физически лица, предимно негови лични приятели и бивши служители.

Така вече 4 години Тома Белев се разпорежда еднолично с всички имоти, финанси и авторитет на Асоциацията на парковете в България, без да е неин легитимен представител. Само един от проектите, в които асоциацията участва, е за над 8,5 милиона лева и в него официално са участвали журналисти на Би Ти Ви и вестник „Капитал“. Надали е случайно, че зелените НПО-та получават мощна медийна подкрепа именно от тези две медии.

„Труд“ ще отправи въпроси до Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите, за да се разясни позицията на държавата относно нелегитимността на управляващите Асоциацията на парковете в България и факта, че почти всички природни паркове вече са напуснали организацията. Стои и въпросът каква е легитимността на Тома Белев в множеството държавни съвети и обсъждания, в които той е назначаван и канен в качеството си на нелегитимен представител на асоциацията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.