Грипна епидемия и в Стара Загора, грипна ваканция от утре

Спасиха мъж, изгубил се на Витоша

Депутатите от БСП поискаха Борисов да дойде в НС за вота на недоверие

Рецидивисти по тютюна хванати пак с 440 килограма Марио и Георги се издали, рязко намалили пред патрулка

18 години затвор грозят трима българи в Турция за трафик на гюленисти

Синята зона в Пловдив поскъпва от 1 април Цената на паркирането става от 1.50 на 2 лв.

Съдят 19-годишен шофьор, убил велосипедист след употреба на дрога

Арестуваха 58-годишен мъж от Силистра, правил фалшиви документи

Намаляват броя на евродепутатите Предвижда се те да бъдат 705 вместо 751

Без заседание на кабинета утре, министрите са в Европарламента за председателството

„Етър“ взе юноша на „Барселона“

В 153 училища в страната днес не се учи поради висока заболеваемост

В Турция арестуваха 42 души за разпространение на терористична пропаганда

Земетресение с магнитуд 8 по Рихтер в Аляска

И Католическата църква у нас се обяви против Истанбулската конвенция

Съдът: Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете

За пореден в съда бе доказано, че Тома Белев е узурпирал Асоциацията на парковете в България.

Тома Белев загуби поредно дело в съда и отново се доказа, че управлява нелегитимно Асоциацията на парковете в България. Това се вижда от решение на Софийския градски съд, който обявява за нелегитимно общото събрание на Асоциацията на парковете, проведено на 26.07.2014 г. Съответно всички решения, включително и изборът на представляващия асоциацията Тома Белев, стават официално нелегитимни.

Новината за управленския хаос в Асоциацията на парковете в България не е нова, тъй като Върховният административен съд вече на два пъти е обявявал Белев за нелегитимен представител на организацията по делата 16780/2013 и 11721/2014. Чрез асоциацията Белев е входирал над 150 документа във ВАС, които въпреки невалидността си бавят реализацията на държавни и частни инвестиции с години.

Както „Труд“ вече писа, превземането на Асоциацията на парковете в България започва още преди 13 г. Тогава всички дирекции на природни паркове стават учредители, като Тома Белев е избран за председател на управителния съвет в качеството си на директор на парк „Витоша“. След като Белев губи конкурса за директор през 2011-2012 г., класирайки се на последно място, той обаче отказва да напусне и ръководството на асоциацията. Вместо това успява във взаимодействие с кадри на Изпълнителната агенция по горите по време на правителството на Пламен Орешарски да отстрани почти всички членуващи природни и национални паркове и да ги замести с физически лица, предимно негови лични приятели и бивши служители.

Така вече 4 години Тома Белев се разпорежда еднолично с всички имоти, финанси и авторитет на Асоциацията на парковете в България, без да е неин легитимен представител. Само един от проектите, в които асоциацията участва, е за над 8,5 милиона лева и в него официално са участвали журналисти на Би Ти Ви и вестник „Капитал“. Надали е случайно, че зелените НПО-та получават мощна медийна подкрепа именно от тези две медии.

„Труд“ ще отправи въпроси до Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите, за да се разясни позицията на държавата относно нелегитимността на управляващите Асоциацията на парковете в България и факта, че почти всички природни паркове вече са напуснали организацията. Стои и въпросът каква е легитимността на Тома Белев в множеството държавни съвети и обсъждания, в които той е назначаван и канен в качеството си на нелегитимен представител на асоциацията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.