Първа страница на "Бостън глоуб", ако Тръмп е президент: Депортациите да започват

Снимка: Twitter

Американският вестник "Бостън глоуб" публикува фалшива първа страница, представяйки си, че Доналд Тръмп вече е президент на САЩ, съобщи БНТ.

Страницата от бъдещето е сатиричен опит читателите на вестника да си представят как би изглеждал светът през 2017 г., ако Доналд Тръмп е президент на САЩ.

Измислените статии са със заглавия: "Депортациите започват", "Спад на световните борси", "Търговската война с Китай и Мексико изглежда неизбежна", "Вълнение сред американските военни, защото отказват заповедта да убиват роднини на бойци от "Ислямска държава"", "Тръмп сред фаворитите за Нобелова награда за мир, защото изличил над хиляда годишната схизма между сунити и шиити".

Според един от редакторите на вестника Елън Клег: "Слушахме речите му, проучихме сайта му, четохме позициите му, пресметнахме кои са му съветниците и направихме това, което Глоуб прави най-добре - отразихме го".

Фалшивата първа страница е съпътствана и от истински редакционен коментар, озаглавен "Републиканската партия трябва да спре Тръмп". В него се казва, че визията на Тръмп за бъдещето на САЩ буди дълбоко безпокойство и противоречи на основните ценности на американския народ.

Призивът на вестника към републиканците е да се спрат на по-достойна алтернатива. Същевременно изданието призовава партията да не се задоволява с такъв радикален и може би още по-опасен кандидат като Тед Круз.

Реакциите към сатиричната фалшива първа страница са били разнополюсни. "И без това си имаме достатъчно проблеми как да работим заедно, с него само ще стане по-трудно", казват някои читатели, а други смятат, че Глоуб отиват твърде далеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят