18-годишен затворник, членувал в "Ислямска държава", издълбал "око за око" на челото на съкилийник

18-годишен затворник, членувал в "Ислямска държава", е издълбал мотото на групировката - "око за око" - на челото на съкилийник, който е бил ветеран от армията, предаде Асошиейте прес.

Веднага след това е била наредена проверка как затворите се справят с радикализирани затворници.

Управителят на затвора "Кемпси", на 420 км северно от Сидни, бе временно отстранен от длъжност, докато тече разследването на нападението срещу 40-годишния бивш войник, заяви Питър Севърин, който отговаря за затворите в щата Нов Южен Уелс.

Севърин не е уточнил какво е конкретното провинение на тийнейджъра екстремист, но според местните вестници той е издълбал с остър предмет на челото на съкилийника си надписа "око за око" - фраза от свещените текстове в исляма, християнството и юдаизма, използвана още и в пропагандата на "Ислямска държава", след това младежът е залял съкилийника си с вряла вода.

Пострадалият е ветеран от мироопазващата мисия на ООН в Източен Тимор, веднага е приет в болница и лекарите казват, че ще се отърве без трайни белези.

"Ужасен съм от факта, че е било позволено на тези двамата да споделят една килия", каза Севърин и допълни, че радикализираният младеж не е трябвало изобщо да има съкилийник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят