Директорът на СДВР: Акцията в „Плаза” беше подготвяна два месеца, ударът е насочен към дилъра

Специализираната акция, в петък през нощта в дискотека „Плаза”, при която бяха задържани за наркотици двама души, е подготвяна два месеца. Ударът е насочен към дилъра, а не към заведението, съобщи по БТВ директорът на СДВР Младен Маринов.

Той уточни, че задържането на дилър в заведение е трудно, тъй като обикновено на входа има охрана. Полицаите са успели да задържат пласьорите в петък, като влезли в заведението като клиенти, без оръжие.

На въпроса проверява ли се информацията, че полицаи от 7 РПУ са покровителствали разпространението на наркотици в дискотека „Плаза” Младенов отговори, че всеки такъв сигнал се проверява от дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР. 

Маринов напомни, че наскоро бяха задържани двама полицаи за продажба на наркотици. Те все още са в ареста и ще бъдат уволнени, уточни директорът на столичната полиция.

Той призова гражданите и собствениците на заведения, които имат информация за пласиране на дрога, да подадат сигнал в СДВР.

„Знаете, че това пространство (пласирането на наркотици) не търпи вакуум – има търесене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат”, коментира още Маринов.

Директорът на СДВР обяви още, че кризата с нелегалните мигранти в София е овладяна и към момента ситуацията в столицата е спокойно. Той информира, че преди дни са задържани в София 30 нелегални мигранти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право